TMaas test virtueel verkeersplatform tijdens Gentse Feesten

We houden tijdens de Gentse Feesten een grote test van ons virtuele dashboard in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent. De Gentse Feesten zijn daarvoor het uitgelezen moment, want tijdens die tien dagen wordt de stad bezocht door een massa mensen. Dat betekent een grote uitdaging op vlak van mobiliteit en dus de ideale gelegenheid om het dashboard aan een grondige test te onderwerpen.

Van de Gentse naar de Winterfeesten

Het gaat om een interne test, waarbij TMaaS onder andere de goede werking en de gebruiksvriendelijkheid van het platform een eerste keer aan de praktijk zal toetsen. Daarvoor nemen de medewerkers met het virtuele dashboard plaats in de ‘control room’ van de Stad Gent. Door de verkeersstromen beter in kaart te brengen en het mogelijk te maken om problemen en onregelmatigheden sneller op te sporen, wil TMaaS de verkeersmanagers van de Stad bijstaan in de drukke feestperiode.

‘Door technologie slim in te zetten, bouwt het virtuele verkeersplatform mee aan de mobiliteit van morgen, en zo ook aan een aangenaam Gent.’ Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Na de Gentse Feesten wordt het dashboard verder ontwikkeld, voortbouwend op de resultaten van de eerste test. De echte lancering van het dashboard is gepland voor het voorjaar van 2020. Eerst komt er nog een tweede test tijdens de Winterfeesten in december. Ook geïnteresseerde burgers kunnen daaraan hun bijdrage leveren. Heb je zin om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op met het TMaaS team!

Dit persbericht werd gepubliceerd in de persruimte van Stad Gent op 17 juli 2019.

november 4, 2019

Presentatie TMaaS op jaarlijkse Polis conferentie / Blog

Dit jaar zullen we de belangrijkste bevindingen van het TMaaS project presenteren op de jaarlijkse Polis-conferentie in Brussel op 27 november. Vanuit de stad Gent deelt TMaaS-teamlid Sophie Gillaerts de innovaties in verkeersmanagement, samen met Stephanie Leonard (TomTom) in sessie 2B, “Het veranderende gezicht van verkeersmanagement”. De presentatie zal inzoomen op de rol van steden […]

Lees verder…

Read more
juli 2, 2019

Apps ontwikkelen als studentenjob / Blog

Summer of Code 2019 is een hackaton van vier weken, die plaatsheeft in de maand juli. Het event biedt studenten die in België verblijven de kans om onder vakkundige begeleiding opensourceprojecten te ontwikkelen, die nadien in de praktijk kunnen gebruikt worden. Meer dan 75 ontwikkelaars, ontwerpers en communicatiestudenten gingen de uitdaging aan. Ook de ontwikkeling […]

Lees verder…

Read more