Podcast: Alles wordt slim, zelfs de autostrade

In deze aflevering van Bits en Atomen neemt John Baekelmans (Managing Director imec Nederland)  je mee in de evolutie van slimme snelwegen en slimme steden. Hij illustreert hoe slimme verkeerslichten en straatverlichting de mobiliteitsflow en levenskwaliteit in steden kunnen verhogen.

Vlaanderen, een slimme regio?

We kijken niet meer alleen naar slimme steden, we kijken naar een slimme Vlaamse regio waarbij steden met elkaar communiceren en data uitwisselen, om zo samen vele malen beter te zijn dan elke stad op zich afzonderlijk. Verder stipt John het belang van co-creatie van oplossingen aan, iets dat we in Vlaanderen volgens hem beter doen dan in Korea (waar hij drie jaar gewoond en gewerkt heeft). Samen met de burgers kijkt elke stad naar de eigen noden en werkt samen aan het naar boven brengen van oplossingen. Dit gaat onder andere over de thema’s die in elke stad spelen zoals duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en de digitale interactie tussen steden en burgers.

Luister naar de aflevering “Alles wordt slim. Zelfs de autostrade“, een podcast van De Standaard

mei 8, 2019

Sociaal reisgedrag: Samen reizen we anders / Blog

Er zijn allerlei redenen aan te wijzen waarom mensen kiezen voor een bepaald vervoersmiddel. Deze zaken kunnen onder andere meespelen: het doel van je verplaatsing, de toegang tot bepaalde vervoersmodi; het tijdstip waarop je je wil verplaatsen, de ervaring van de verplaatsing zelf; de omgevingsfactoren (waar bevinden zich de bushaltes, waar liggen de wegen, wat […]

Lees verder…

Read more
mei 7, 2019

Het dashboard van TMaaS krijgt vorm / Blog

Hoe zal het dashboard van het TMaaS-dataplatform eruitzien? Die vraag werd eerder uitgebreid besproken in een artikel dat zes softwaretools onder de loep nam. We zijn nu enkele maanden verder en de lancering van de nieuwe website komt dichterbij: tijdens de Gentse Feesten nemen de verkeersoperatoren van de Stad Gent het platform voor het eerst […]

Lees verder…

Read more