Podcast: Alles wordt slim, zelfs de autostrade

In deze aflevering van Bits en Atomen neemt John Baekelmans (Managing Director imec Nederland)  je mee in de evolutie van slimme snelwegen en slimme steden. Hij illustreert hoe slimme verkeerslichten en straatverlichting de mobiliteitsflow en levenskwaliteit in steden kunnen verhogen.

Vlaanderen, een slimme regio?

We kijken niet meer alleen naar slimme steden, we kijken naar een slimme Vlaamse regio waarbij steden met elkaar communiceren en data uitwisselen, om zo samen vele malen beter te zijn dan elke stad op zich afzonderlijk. Verder stipt John het belang van co-creatie van oplossingen aan, iets dat we in Vlaanderen volgens hem beter doen dan in Korea (waar hij drie jaar gewoond en gewerkt heeft). Samen met de burgers kijkt elke stad naar de eigen noden en werkt samen aan het naar boven brengen van oplossingen. Dit gaat onder andere over de thema’s die in elke stad spelen zoals duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en de digitale interactie tussen steden en burgers.

Luister naar de aflevering “Alles wordt slim. Zelfs de autostrade“, een podcast van De Standaard

november 4, 2019

Presentatie TMaaS op jaarlijkse Polis conferentie / Blog

Dit jaar zullen we de belangrijkste bevindingen van het TMaaS project presenteren op de jaarlijkse Polis-conferentie in Brussel op 27 november. Vanuit de stad Gent deelt TMaaS-teamlid Sophie Gillaerts de innovaties in verkeersmanagement, samen met Stephanie Leonard (TomTom) in sessie 2B, “Het veranderende gezicht van verkeersmanagement”. De presentatie zal inzoomen op de rol van steden […]

Lees verder…

Read more
juli 2, 2019

Apps ontwikkelen als studentenjob / Blog

Summer of Code 2019 is een hackaton van vier weken, die plaatsheeft in de maand juli. Het event biedt studenten die in België verblijven de kans om onder vakkundige begeleiding opensourceprojecten te ontwikkelen, die nadien in de praktijk kunnen gebruikt worden. Meer dan 75 ontwikkelaars, ontwerpers en communicatiestudenten gingen de uitdaging aan. Ook de ontwikkeling […]

Lees verder…

Read more