Stad Gent wint voor TMaaS de Belfius Smart Belgium Award

De Stad Gent won op woensdag 24 april 2019 in Brussel de Belfius Smart Belgium Award 2018 in de categorie Smart Cities met meer dan 30.000 inwoners. Deze prijs ging naar het samenwerkingsproject Traffic Management as a Service (TMaaS), waarmee het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent een innovatief virtueel verkeerscentrum ontwikkelt. In 2018 won de Stad Gent met het TMaaS project al de Civitas Bold Measure Award.

Deze prestigieuze prijs is alleszins een extra stimulans voor het TMaaS-team om op de ingeslagen weg verder te gaan!

‘We hopen hiermee andere steden te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met het inzetten van digitale oplossingen om mobiliteitsuitdagingen in hun stad aan te pakken. Met dit project bieden we aan de Gentenaren een eerste proefversie vanaf voorjaar 2020, waarna het verkeersplatform ook getest zal worden in drie andere steden.’

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Belfius Smart Belgium Awards

De Smart Belgium Awards 2018 spelen zich af binnen 8 domeinen die onze samenleving klaarmaken voor de toekomst: Circulaire Economie, Smart City Diensten, Onderwijs, Energie, Milieu, Gezondheid & Preventie, Mobiliteit en Stadsontwikkeling. Meer dan 150 organisaties dienden eind vorig jaar een ‘smart’ project in. Daaruit koos een vakjury 50 genomineerden die voor een jury hun project mochten komen pitchen.

Ga naar de TMaaS project pagina op de Belfius Smart Belgium Awards website

juli 2, 2019

Apps ontwikkelen als studentenjob / Blog

Summer of Code 2019 is een hackaton van vier weken, die plaatsheeft in de maand juli. Het event biedt studenten die in België verblijven de kans om onder vakkundige begeleiding opensourceprojecten te ontwikkelen, die nadien in de praktijk kunnen gebruikt worden. Meer dan 75 ontwikkelaars, ontwerpers en communicatiestudenten gingen de uitdaging aan. Ook de ontwikkeling […]

Lees verder…

Read more