Gent winnaar Civitas Bold Measure Award voor TMaaS project

Gent ontvangt een prestigieuze prijs voor TMaaS-project

Onze stad is, naast acht Europese steden, erkend voor haar innovatieve strategie voor stedelijke mobiliteit tijdens de ceremonie van CITTIFAS Awards 2018 in Umeå, Zweden. Gent ontving de CIVITAS Bold Measure Award op de Civitas Forum-conferentie dit jaar voor zijn Traffic Management as a Service (TMaaS) -platform, gebaseerd op “een gedurfde en innovatieve aanpak die nog breed moet worden geïmplementeerd”. De ‘Bold Measure’ Award werd op 20 september in Umeå, Zweden uitgereikt aan Sophie Gillaerts, projectcoördinator van TMaaS en Peter Meirsschaut, Stad Gent als erkenning voor de gedurfde en innovatieve aanpak die de stad Gent positioneert als een pionier in een aantal van belangrijke transportthema’s.

Tijdens dit evenement werden vier steden beloond voor hun speciale inspanningen op het gebied van toekomstgerichte transportoplossingen. De andere drie winnaars waren Reggio Emilia (Italië), Szeged (Hongarije) en Banja Luka (Bosnië en Hercegovina).

Over de Civitas Forum-conferentie

De CIVITAS-forum conferentie vindt elk jaar plaats en het thema was dit jaar ‘Betere mobiliteit voor U en ik’ met de nadruk op multimodale verkeerssystemen. Gedurende een periode van drie dagen kwamen honderden beleidsmakers, vertegenwoordigers van steden, academici en gebruikers van over de hele wereld bij elkaar om te praten over dringende kwesties over mobiliteit. Enkele van de aandachtsgebieden zijn grensverleggende, duurzame oplossingen voor schoner en beter vervoer in Europa.

Bekijk alle foto’s van de Civitas Award-ceremonie op de Civitas Flickr-pagina

 

februari 15, 2019

Een businessmodel voor TMaaS / Blog

Timo Latruwe is actief bij de Techno-Economics-unit van IDLab, een onderzoeksgroep van Universiteit Gent en Imec. Het TE-team bestaat uit een handvol gedreven onderzoekers, die een passie delen voor economie en technologie. Het is de snijlijn tussen die twee die de link vormt tussen Techno-Economics en TMaaS. Vanuit die optiek werkt Timo dan ook vol […]

Lees verder…

Read more
februari 8, 2019

Manyways: het nieuwe mobiliteitsdashboard voor Brussel / Blog

Droge mobiliteitsgegevens die wordt geblend, gemixt, gekookt en tot leven gebracht op een interactieve kaart en een real-time dashboard: vandaag wordt het nieuwe mobiliteitsdashboard Manyways.be gelanceerd voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! Manyways.be is een project gefinancierd door Smart Mobility Belgium, een initiatief van de Belgische ministers De Croo en Bellot. Het project wordt geleid door TMaaS-projectpartner […]

Lees verder…

Read more