Gent winnaar Civitas Bold Measure Award voor TMaaS project

Gent ontvangt een prestigieuze prijs voor TMaaS-project

Onze stad is, naast acht Europese steden, erkend voor haar innovatieve strategie voor stedelijke mobiliteit tijdens de ceremonie van CITTIFAS Awards 2018 in Umeå, Zweden. Gent ontving de CIVITAS Bold Measure Award op de Civitas Forum-conferentie dit jaar voor zijn Traffic Management as a Service (TMaaS) -platform, gebaseerd op “een gedurfde en innovatieve aanpak die nog breed moet worden geïmplementeerd”. De ‘Bold Measure’ Award werd op 20 september in Umeå, Zweden uitgereikt aan Sophie Gillaerts, projectcoördinator van TMaaS en Peter Meirsschaut, Stad Gent als erkenning voor de gedurfde en innovatieve aanpak die de stad Gent positioneert als een pionier in een aantal van belangrijke transportthema’s.

Tijdens dit evenement werden vier steden beloond voor hun speciale inspanningen op het gebied van toekomstgerichte transportoplossingen. De andere drie winnaars waren Reggio Emilia (Italië), Szeged (Hongarije) en Banja Luka (Bosnië en Hercegovina).

Over de Civitas Forum-conferentie

De CIVITAS-forum conferentie vindt elk jaar plaats en het thema was dit jaar ‘Betere mobiliteit voor U en ik’ met de nadruk op multimodale verkeerssystemen. Gedurende een periode van drie dagen kwamen honderden beleidsmakers, vertegenwoordigers van steden, academici en gebruikers van over de hele wereld bij elkaar om te praten over dringende kwesties over mobiliteit. Enkele van de aandachtsgebieden zijn grensverleggende, duurzame oplossingen voor schoner en beter vervoer in Europa.

Bekijk alle foto’s van de Civitas Award-ceremonie op de Civitas Flickr-pagina

 

mei 8, 2019

Sociaal reisgedrag: Samen reizen we anders / Blog

Er zijn allerlei redenen aan te wijzen waarom mensen kiezen voor een bepaald vervoersmiddel. Deze zaken kunnen onder andere meespelen: het doel van je verplaatsing, de toegang tot bepaalde vervoersmodi; het tijdstip waarop je je wil verplaatsen, de ervaring van de verplaatsing zelf; de omgevingsfactoren (waar bevinden zich de bushaltes, waar liggen de wegen, wat […]

Lees verder…

Read more
mei 8, 2019

Podcast: Alles wordt slim, zelfs de autostrade / Blog

In deze aflevering van Bits en Atomen neemt John Baekelmans (Managing Director imec Nederland)  je mee in de evolutie van slimme snelwegen en slimme steden. Hij illustreert hoe slimme verkeerslichten en straatverlichting de mobiliteitsflow en levenskwaliteit in steden kunnen verhogen. Vlaanderen, een slimme regio? We kijken niet meer alleen naar slimme steden, we kijken naar […]

Lees verder…

Read more
mei 7, 2019

Het dashboard van TMaaS krijgt vorm / Blog

Hoe zal het dashboard van het TMaaS-dataplatform eruitzien? Die vraag werd eerder uitgebreid besproken in een artikel dat zes softwaretools onder de loep nam. We zijn nu enkele maanden verder en de lancering van de nieuwe website komt dichterbij: tijdens de Gentse Feesten nemen de verkeersoperatoren van de Stad Gent het platform voor het eerst […]

Lees verder…

Read more