Gent winnaar Civitas Bold Measure Award voor TMaaS project

Gent ontvangt een prestigieuze prijs voor TMaaS-project

Onze stad is, naast acht Europese steden, erkend voor haar innovatieve strategie voor stedelijke mobiliteit tijdens de ceremonie van CITTIFAS Awards 2018 in Umeå, Zweden. Gent ontving de CIVITAS Bold Measure Award op de Civitas Forum-conferentie dit jaar voor zijn Traffic Management as a Service (TMaaS) -platform, gebaseerd op “een gedurfde en innovatieve aanpak die nog breed moet worden geïmplementeerd”. De ‘Bold Measure’ Award werd op 20 september in Umeå, Zweden uitgereikt aan Sophie Gillaerts, projectcoördinator van TMaaS en Peter Meirsschaut, Stad Gent als erkenning voor de gedurfde en innovatieve aanpak die de stad Gent positioneert als een pionier in een aantal van belangrijke transportthema’s.

Tijdens dit evenement werden vier steden beloond voor hun speciale inspanningen op het gebied van toekomstgerichte transportoplossingen. De andere drie winnaars waren Reggio Emilia (Italië), Szeged (Hongarije) en Banja Luka (Bosnië en Hercegovina).

Over de Civitas Forum-conferentie

De CIVITAS-forum conferentie vindt elk jaar plaats en het thema was dit jaar ‘Betere mobiliteit voor U en ik’ met de nadruk op multimodale verkeerssystemen. Gedurende een periode van drie dagen kwamen honderden beleidsmakers, vertegenwoordigers van steden, academici en gebruikers van over de hele wereld bij elkaar om te praten over dringende kwesties over mobiliteit. Enkele van de aandachtsgebieden zijn grensverleggende, duurzame oplossingen voor schoner en beter vervoer in Europa.

Bekijk alle foto’s van de Civitas Award-ceremonie op de Civitas Flickr-pagina

 

30 november 2018

Gent op weg naar TMaaS / Blog

In de eerste fase van ons project hebben verschillende projectpartners waaronder Universiteit Gent, KU Leuven, EPF en Be-Mobile onderzoek gedaan. NM magazine schreef hier een boeiend artikel over. Lees het artikel op de website of download het NM magazine (#3, 2018). […]

Lees verder…

28 november 2018

Angel Lopez Aguirre, researcher voor TMaaS / Blog

Sinds hij in juni zijn PhD in Computer Science Engineering afsloot, werkt Angel Lopez Aguirre als postdoctoraal onderzoeker aan het Department of Industrial Systems Engineering and Product Design van de UGent. In zijn onderzoek legt hij zich toe op de kwaliteit van data in mobiliteitsstudies en het verwerkingsproces van crowdsourced data – in het bijzonder […]

Lees verder…

22 oktober 2018

Deelnemers gezocht voor workshops / Blog

Het onderzoeksteam van TMaaS is op zoek naar mensen die op maandag 19 november of woensdag 28 november willen deelnemen aan een interactieve workshop. Tijdens de workshop willen we samen met de Gentenaren én mensen die er vaak (of af en toe) komen, nadenken over hoe we ons digitaal informatieplatform kunnen vormgeven. Wij willen hieruit […]

Lees verder…