A day in the life of…

Maak kennis met Tim, die sinds kort deel uitmaakt van het verkeersleidingscentrum van Gent. Tim geniet ervan wanneer zorgvuldig geplande acties en communicatie ertoe leiden dat het verkeer soepel verloopt. Onlangs was een van de drukste verkeersknooppunten van Gent 24 uur dicht voor onderhoudsdoeleinden, een zeldzaam gebeuren! Laten we eens kijken hoe Tim en zijn team dit avontuur tot een goed einde hebben gebracht.

Wanneer je een hoofdweg sluit …

Tim: “Je moet ervoor zorgen dat je dit ruim van tevoren meedeelt aan de burgers en bezoekers van je stad. Communicatie speelt een belangrijke rol in verkeersmanagement. Zo sloten we afgelopen zondag een van de drukste rotondes van Gent af. We plaatsten borden om de reizigers ongeveer twee weken van tevoren te informeren over de afsluiting en alternatieve routes. We gebruikten ook de sociale media-accounts van de Stad Gent en onze eigen twitterfeed om te communiceren. Op de dag zelf vroegen we om nationale nieuwsupdates via de radio en de sociale mediakanalen van de stad Gent. We wilden dit echt zo klantvriendelijk mogelijk aanpakken!”

Waren er problemen?

“Niet echt, ik had het geluk dat ik het verkeer live vanuit mijn kantoor kon zien die dag (het TMaaS-team werkt vanuit Co.Station, een coworkingruimte vlak naast station Dampoort). Maar er doken wel een aantal problemen op bij de bushaltes. De bussen reden die dag niet op hun gebruikelijke routes en dit werd helaas niet op de informatiepanelen meegedeeld. Gelukkig ontdekten we dit probleem vroeg op de dag en na overleg met de busautoriteiten werd er extra mankracht ingeschakeld om de reizigers persoonlijk op alle bushaltes te informeren.”

Lancering van het dashboard voor verkeersbeheer

“Vorige week lanceerden we een online mobiliteitsdashboard dat we samen met Waylay hebben ontwikkeld. We testen het dashboard nu al een aantal maanden en het is leuk om het eindelijk open te stellen voor het publiek en hun reacties te zien.”

Verkeersmanagement

“Ons team gebruikt verschillende online tools om 24/7 een overzicht te hebben van de stad en om verkeersstoringen onmiddellijk op te merken. Wanneer we een onregelmatigheid vaststellen, identificeren we deze en ondernemen we actie indien nodig. We werken nauw samen met de lokale politie en onze collega’s van de andere afdelingen van de mobiliteitsafdeling.”

Hoe ga je naar je werk?

“Mijn gebruikelijke route naar mijn werk is per fiets. Het is een prachtige stad en dankzij het circulatieplan is het prettig om hier in het centrum te wonen en te werken.”

Over Tim

Tim werkt als projectmedewerker bij het Verkeerscontrolecentrum Gent. Voor zijn activiteiten in de wereld van het verkeer, werkte Tim als ​​hydrografisch inspecteur bij een internationaal baggerbedrijf.

juli 2, 2019

Apps ontwikkelen als studentenjob / Blog

Summer of Code 2019 is een hackaton van vier weken, die plaatsheeft in de maand juli. Het event biedt studenten die in België verblijven de kans om onder vakkundige begeleiding opensourceprojecten te ontwikkelen, die nadien in de praktijk kunnen gebruikt worden. Meer dan 75 ontwikkelaars, ontwerpers en communicatiestudenten gingen de uitdaging aan. Ook de ontwikkeling […]

Lees verder…

Read more