Maak kennis met Evert, onze verkeersingenieur

Als verkeersingenieur bij Be-Mobile is Evert Gellynck altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve ideeën en oplossingen. We zijn benieuwd wat Evert en zijn collega’s deze maand van plan zijn!

Waar werk je momenteel aan?

“We maken een lange lijst van alle mogelijke datastromen die nuttig kunnen zijn voor het TMaaS-platform. Denk aan een grote matrix, waarin we alle mogelijke gegevens van onze partners en externe partijen linken aan mobiliteit en slimme steden.”

Gegevensonderzoek

“Eerst maken we een lange lijst met mogelijke datastromen die het TMaaS-platform 24/7 zou ontvangen. We hebben deze lijst onderverdeeld in vier categorieën:

1) Alles wat te maken heeft met verkeersgegevens zoals reistijden, files en incidenten op de weg … Deze informatie komt van Floating Car Data (FCD) en voertuigdetectielussen.

2) Parkeergegevens: park & ​​ride-informatie, praktische info met betrekking tot de reële parkeerfaciliteiten en beschikbaarheid van alle openbare parkings in Gent.

3) Verkeersgebeurtenissen: wegwerkzaamheden, voorwerpen op de weg, ongevallen … Deze informatie krijgen we van reizigers die waarschuwen via meldingen op sociale media. Als ontwikkelaar van Touring Mobilis, een gratis verkeersinformatie-app, ontvangt Be-Mobile berichten van gebruikers wanneer er zich problemen voordoen op hun route.

4) Openbaar vervoer: tijdschema’s (+ vertragingen) van NMBS en De Lijn

Lijst met TMaaS-gegevens

“We proberen alleen met gegevens van de hoogste kwaliteit te werken en zullen daarom verschillende gegevensproviders vergelijken. We moeten ook rekening houden met de wensen van onze toekomstige gebruikers. De beoordeling van het gegevensoverzicht zal resulteren in een shortlist van datastromen waar de TMaaS-ontwikkelaars mee aan de slag zullen gaan.”

Gegevensbronnen

“TMaaS zal werken met gegevens afkomstig van onze partners (Tom Tom, Be-Mobile, Stad Gent, Waylay). Als het onderzoek aantoont dat er behoefte is aan meer gegevens die momenteel niet beschikbaar zijn binnen ons partnerschap, zullen we de opties voor het verwerven van deze gegevens bestuderen.

Als R&D-ontwikkelaar houd ik mijn ogen en oren open voor trends en ontwikkelingen die elders in de branche plaatsvinden. Ik geloof dat deze manier van werken cruciaal is voor succes en belangrijk wanneer je wil innoveren en je concurrenten een stap voorblijven.”

Waar kijk je naar uit in dit project?

“Ik kan niet wachten om het dashboard te zien wanneer het live gaat en we het testen met echte gebruikers in Gent.”

Hoe ga je naar je werk?

“Met de auto. Wanneer ik echter in onze coworkingruimte in Gent werk, neem ik de trein en loop ik vanaf het station naar het kantoor.”

Over Evert

Evert studeerde af als master in de geografie aan de universiteit van Gent en behaalde onlangs zijn Prince2-certificering voor projectmanagement. Hij is geboren en getogen in Gent en Traffic Management as a Service trok zijn aandacht omdat hij enthousiast was over het idee om een ​​verkeersplatform te ontwikkelen voor zijn eigen woonplaats.

Evert werkt als verkeersingenieur voor Be-Mobile, een internationale provider van ‘mobility as a service’ in Melle, België. Lees meer over Be-Mobile.

juli 2, 2019

Apps ontwikkelen als studentenjob / Blog

Summer of Code 2019 is een hackaton van vier weken, die plaatsheeft in de maand juli. Het event biedt studenten die in België verblijven de kans om onder vakkundige begeleiding opensourceprojecten te ontwikkelen, die nadien in de praktijk kunnen gebruikt worden. Meer dan 75 ontwikkelaars, ontwerpers en communicatiestudenten gingen de uitdaging aan. Ook de ontwikkeling […]

Lees verder…

Read more